Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
Sakaryaspor'umuzun Temel Sorunları ve Çözümleri (2)
Çarşamba, 20 Mayıs 2009

Bir önceki yazımda temel yapının doğru tesisi için üye sayımızın artırılmasının gerekliliğinden bahsetmiştim. Üye sayımızın artırılmasının yararlarından bahsedeceğim.

Sakaryamızdaki temel sorunumuzun Sakaryaspor'umuza kimsenin sahip çıkmadığı idi. Bunun bir çok nedenleri vardı.

- Siyasetin egemen olması,
- Biz biliriz diye gelenlerin kimseye müdahane etmemesi,
- Genel Kurul iradesinin seçilen yönetime tam olarak yansıyamaması.
- Eğer sizi seçecek üyeleri kendiniz bulup üye kaydeder ve kendinizi seçtirirseniz, bu iradeye kimse sahip çıkmaz.

Birinci sorunu her kesimden  Sakaryaspor'luların üye olmasını sağlayarak çözebiliriz. Özellikle üyelik aidatı öyle 5.000 TL olmamalıdır. Ya nekadar olmalıdır?

-Şehrimizin ekonomik yapısına ve taraftarımızın gelir düzeyine bağlı olarak aylık 50 TL olmalı veya yarınki yazımda açıklayacağım gibi alternatif üyelik şartlarıyla da olabilir.

- Ülkemizde ekonomik kriz var ve bu krizden her kesim etkilenmiştir. Esnafı, sanayiciyi, memuru, işçiyi, öğrenciyi Yeşil-Siyah bayrağın altında birleştireceksek, ilk etapta her kesimin katılımının sağlanması düşüncesi ön planda olmalıdır. Daha sonra üyelerimizin sayısının yüksek olmasının avantajını pazarlama stratejilerimizde kullanacağız.

Üye sayısının 5.000 olduğu Sakaryaspor'umuzun,

- Bankalar ile yapacağımız Kredi Kartı harcamaları üzerinden belli bir  oranda kulübümüze aylık gelir sağlayacak, Sakaryaspor Kredi Kartının kampanyasını yapabiliriz.Bu projemin yöntemini burada açıklamıyacağım.Yeni seçilecek yönetime müracaat ederek gönüllü olarak projeyi takip edeceğimi teklif edeceğim.

- GSM oparetörleri ile yapılacak anlaşma ile her abonelikten abone başına belli bir ücret karşılığı anlaşmalar yapabiliriz.

- Sakaryaspor armalı tekstil ve hediyelik eşya ürünlerimizin satışını sanal alışveriş ile internetten yapabiliriz.

- Üyelerimize kombine kartı satışını yaparak transfer öncesi nakit toplayabiliriz.

- Kulübümüzün reklam alanlarını pazarlayarak gelir elde edebiliriz.

- Kulübümüz adına 50.000 Üniversite öğrencisinin bulunduğu kentimizde düzenleyeceğimiz halk konserleri vasıtasıyla gelir sağlayabiliriz.

- İlimizde ihale kazanan  veya yatırım yapmaya gelen iş adamlarından Sakaryaspor'umuza makbuz mukabili bağış yapmaları için yetkili kurumların yönlendirmelerini sağlayabiliriz.

- Altyapı sahamızın tesisi ile oluşturacağımız, Sakaryaspor Futbol Okullarından gelir elde edebiliriz.


Yukarıdaki gelir kalemleri artırılabilinir.

Üye sayısının yüksek olmasının, manevi gücümüzü artırmaya da katkısı olacaktır.

- Sakaryamızdaki tüm Devlet Kurumlarının, siyasilerin, Belediyelerin, üye sayısının yüksek olması nedeniyle Sakaryaspor'umuza kendiliğinden yardım etmelerini sağlayacaktır.

- TFF ve diğer futbol arenasındaki unsurların üye sayısı yüksek Sakaryaspor'umuzun hakların saygı göstermek zorunda bırakacaktır.

- Tüm şehrin katılımının olduğu oluşuma özellikle Ülkemizin kilit noktalarındaki ünlü Sakarya'lıların kendiliğinden insiyatif kullanarak takımlarına sahip çıkmasını sağlayacaktır.Takımım için ben de bir şeyler yapmalıyım sorumluluğunu yükleyecektir.

- Yerel Medyanında kendisine çeki düzen vermesini sağlayacak yapıcı eleştirilerde bulunarak daha objektif olmaları sağlanacaktır.

- Tribünde Sakaryaspor'luluk bilinci yüksek, takımına bağlı taraftar guruplarının oluşması sağlanacak, tribünlerde oto kontrolün kendiliğinden tesisi mümkün olacaktır.

- Mevcut yapıda taraftar Derneğinden etkili bir kişinin yönetime alınarak gerek taraftar Sitesini, gerekse tribündeki taraftarların baskı altına alınması, eleştirenlerin susturulması, yazıların silinmesi, diktatör düşünce ile bastırılması muhalefet veya eleştiri yapılamamasını sağladığından, yönetimlerin her işi doğru yaptığına inanmasını sağlamış ve alınan yanlış kararlar ile başarısızlıklar arka arkaya gelmiştir.

Gördüğünüz gibi Sakaryaspor'umuzun başarısızlığının en büyük nedenleri tek adamcılığın kulüp yönetimine hakim olmasıdır.

''Tek kişinin aldığı kararlar doğru olsa bile, tehlikelidir'' Sakaryaspor olarak bu yıl ve önceki yıllar seçilen veya atanan yöneticilerin karar alma yetkileri bulunmadığından gölge yöneticilik yapmaları sağlanmış, bu nedenle yönetimler dörde veya beşe bölünerek sağlıklı kararlar alamamışlardır.

Sakaryaspor'umuza sahip çıkmak için, katkıda bulunmak için yönetici olmaya gerek yok. Sadece, gönülden Sakaryaspor'umuzu sevmek yeterlidir.

Yeşil Siyah Sevgilerimle,


Bahattin Küçük hakkındaki diğer yazılar


Yorumlar (1)
RSS Yorumlar
1. 20-05-2009 17:01
"Canı Gönülden Sakaryaspor"lular.
Sayın : Bahattin Beyin dediklerine harfiyyen katılıyorum. Eyyyyy Sakarya sınırları içinde doğmuş, büyümüş,yaşlanmış insanlar, ayrıca şuan Sakarya'nın havasını teneffüs eden millet... uyan ve kendine gel. kendine gel ki, bundan başka adı, şanı olmayan cennet ilinin takımına sahip çık... çık kiiii,,,analar ne evlatlar doğruyor. tüm Türkiye'ye gösterelim. biz inandık mı bunu başarırız. zaten çıkan millilerimiz bunu ispat etti. örnekleri çok var. anlatmaya kalksam sayfalar almaz.....imparatorlar, krallar, prensler hep sakarya'da doğmadı mı?,,,soruyorum. siz de evet diyorsunuz. o derin uykunuzdan uyanın ve silkinin,,,,bırakın ben Trabzonluyum, Orduluyum, Batumluyum, Lazım, Çerkezim, Macırım demeyi bir an evvel kendimize gelelim. 7 cihana gösterelim, Sakarya'lılığımızı, SAKARYASPOR'luluğumuzu....haydiyin, vakit çok geç olmadan uyandırın içinizdeki şu ateşi, Türkiye bizi bekliyor......biz istersek başarırız, bu şehirde doğan ve bu şehirin suyundan içenler çok şeyi başarırlar....göreceksiniz bak başarı gelecektir. iyi günler bizimdir. ben inanıyorum. Karasu'lu (Manavpınar Köyü) Metin,,,,,,,HAYDİ SAKARYAM,,,,,,
Yazar Bu mail adresi spam botlara karşı korumalıdır, görebilmek için Javascript açık olmalıdır (Misafir)

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 

 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım