Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
301.Madde Tartışmalarında Sakarya
Perşembe, 01 Mayıs 2008

Meclis’teki 301 oturumunda MHP’lilerin "Türklüğe hakaret" eleştirileri üzerine Adalet Bakanı Şahin, MHP Lideri Bahçeli’ye, "Adapazarı’nda bir yasal toplantıyı basmaya çalışan gençler, bu tür konuşmalardan etkilenerek bu tür eylemleri yapan gençler" dedi. Bunun üzerine MHP’li Erkan Akçay, "Sen provokatör olma, Bakan ol, Bakan!" diye bağırdı.

 

TÜRK Ceza Kanunu’nun yıllardır tartışılan 301. maddesi, TBMM Genel Kurulu’nda zaman zaman gerilimin tırmandığı 8 saatlik görüşmeyle değiştirildi. Muhalefetin "301’e karşı şer cephesi kuruldu. Türklüğe, cumhuriyete hakaret hoşunuza mı gidiyor?" eleştirilerine sinirlenen Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin koalisyon döneminde benzer bir tasarıya imza attığını söyleyerek, "İmzalarınızı inkár eder gibi politika izliyorsunuz" dedi.

301 oturumu, AB ve provokasyon hesaplaşmasına dönüştü. Şahin, özellikle MHP’lilerin "AB dayatmasına teslim oluyorsunuz. Vicdanınız rahat mı? AB isterse adınızı da değiştirecek misiniz? Orhan Pamuk’un bir kitabını sonuna kadar okuyabildiniz mi?" gibi sorularına sinirlendi. Toplantıyı sabaha kadar baştan sona takip eden Bahçeli’ye Ulusal Program ve eski bir TCK tasarısındaki imzalarını anımsatan Şahin, şunları söyledi:

İmza atan sizdiniz

"Siz başvurdunuz. Bunları yerine getireceğiz diye ulusal programı ilan eden, altına imzaları atan siz değil misiniz? Burada geçmişte altına imza koyduklarınızı inkár edercesine bir politika takip ederseniz, tutarsızlığınızı ortaya koymuş olursunuz. Tahrik edici vatana ihanet ediyorsunuz dercesine öyle ifadelerde bulunuyorsunuz. Elimde 57. hükümetin tasarısı var. Altında Bahçeli’nin imzası var. Cumhuriyet çıkarılmış. Türk devleti denmiş. Türklüğü koruyacak sadece bir madde midir Allah aşkına! Kimsenin tekelinde değildir Türklük ve Türklüğü korumak."

Gençler etkileniyor

Şahin, Sakarya’da yaşanan saldırı konusunda MHP’yi hedef alarak sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz bu lafları ciddiye almıyoruz ama sizin tabanınızdan bazı gençler bunları ciddiye alır ve sonra bir eylemde bulunursa bunun sorumlusu kim olacak? O zaman vatanı korumuş olacak mısınız? Adapazarı’nda bir yasal toplantıyı basmaya çalışan gençler bu tür konuşmalardan etkilenerek bu tür eylemleri yapan gençler. Acaba bu eylemlerinde sorumluluğumuz var mı diye bazı politikacıların düşünmeye ihtiyacı var."

Provokatör olma

Bu sözler üzerine MHP’liler sıra kapaklarına vurarak Şahin’i protesto ederken MHP’li Erkan Akçay, "Sen provokatör olma, Bakan ol, Bakan!" diye bağırdı. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da, "Mertçe çıksın göstersin! Yoksa düzgün otursun, düzgün konuşsun! Haksız illiyet bağı kurarak provokatörlük yapmıştır. Böyle bir illiyet bağı kuracak birisi Adalet Bakanı olabilecek bir vasıfta kabul edilemez" diye konuştu.

Milli direnç çağrısı

Muhalefet sözcüleri Genel Kurul’da AKP’lileri parti disiplinine uymamaya çağırarak, "Teslimiyette sınır yoktur, milli direncin tam zamanıdır" dedi. Buna karşın son oylamada 65 ret oyuna karşı AKP’lilerin 250 oyuyla yasa kabul edildi.

Afişe malzeme aldılar

MHP, teklife oy verenleri kayda geçirmek amacıyla açık oylama yapılmasını sağladı. İdamın kaldırılmasına oy veren MHP’lileri 22 Temmuz seçiminde afiş yaparak kullanan AKP’ye karşı MHP de ilk seçimde 301 listesini kullanacak.

MHP’den imza arayışı

Yasanın, Anayasa’nın başlangıç bölümünde geçen ’Türklük’ ifadelerine aykırı olduğunu savunan MHP, Anayasa Mahkemesi’ne gitmeyi değerlendiriyor. 70 milletvekili bulunan MHP’nin, başvuru için 40 CHP’liden destek alması gerekiyor. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural "Gerekli imzayı toplamak için bir zemin arayacağız" dedi.


Ulusal Haberler hakkındaki diğer yazılar


İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım