Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
Dinçşahin'den Ulaşım Tepkisi
Cuma, 05 Haziran 2009

Uluslararası Nakliyatçılar Derneği (UND) Başkanı Tamer Dinçşahin, ulaşımda karayollarının payının azaltılmak istenmesine tepki gösterdi.

Kamyonum Dergisi'nin düzenlediği Bölgesel Bilgilendirme Toplantıları'nın 4.'sü Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası binasında gerçekleştirildi.

Motorlu taşıtlar kooperatif yöneticileri ve üyelerinin ilgi gösterdiği toplantıda konuşan Uluslararası Nakliyatçılar Derneği (UND) Başkanı Tamer Dinçşahin, karayolu taşımacılığında Türkiye'nin diğer ülkelere göre çok güçlü olduğunu belirterek, "Bizim 400 bin kişiye istihdam sağlayan 45 bin araçlık bir yapımız var. 5 milyar dolarlık bir katma değer sağlıyoruz. Ayrıca 5 milyar dolarlık yatırımımız var" dedi. Ancak bu büyüklüğün getirmiş olduğu bazı sıkıntılar olduğunu anlatan Dinçşahin, şunları söyledi:

"Rakip ülkeler tarafından birçok engel konulmakta. Bizim dışarıdaki en büyük sorunumuz kotadır. Taşıdığımız ürünleri taşımamamız için çıkarılan engeller nedeniyle büyük bir sıkıntı içerisindeyiz. Sizleri de söylediğiniz uluslararası taşımacılık yapan firmaların iç taşıma yapıyor dediğiniz yerde, bizim sıkıntıların depreştiği bir noktaya geldik. Biz de sıkıntılıyız."

Dinçşahin, konuşmasında yabancı araçların ülkemize elini kolunu sallayarak denetimsiz olarak gelmesinden şikayetçi olduklarını belirterek şöyle konuştu: "Bunun sizlerle olan bağlantısını söyleyeyim. Bu araçların Türk plakası olmamasına rağmen kabotaj hakkını çiğnememeleri gerekmesine rağmen iç taşımacılık yapmaktadır. Yaptığımız denetim sırasında biz bunları yakaladık. Plakasından hangi fabrikadan nereden nereye mal aldığını biliyoruz. Ülkemize Bulgar aracı boş geliyor, Çerkezköy'de yükünü alıyor, Aksaray'a, Bursa'ya, Kayseri'ye gidiyor. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey yok. Yurt dışında olan ulaştırma polisinin burada olmamasından kaynaklanıyor bu durum. İç taşıma yapan yabancı plakalı araçların engellenmesi için ihtisas sahibi bir mekanizma olması gerekiyor."

Karayollarının her zaman her yerde günah keçisi olarak gösterildiğini belirten Dinçşahin, sözlerine şöyle devam etti: "Çünkü oranları yüzde 90 üzerinde bir pay almış. Bunu kendisinden mi almış hayır, 1950'lerden beri gelen facto durumdan, karayolları taşımacılığının kendisini geliştirmesinden kaynaklanıyor.''
Demir yollarının gelişmesine karşı olmadıklarını ifade eden Dinçşahin, şunları söyledi: ''Hiç bir karayolu taşımacılığı yapan arkadaşımın demir yolunun gelişmesine karşı olduğunu düşünmüyorum. Hiç birimiz buna karşı değiliz. Ama bir gerçek var. Demir yollarının gelişmesine hepimiz ayak uyduralım, hepimiz destek olalım. Ama bu çok kısa sürede olacak şey değil. Bu yılları alacak bir süreç. Bu süreç içinde karayollarının payının azaltılması için çaba sarf edilmemeli.

Bir beyanını okumuştum genel müdürümüzün: Karayolu taşımacılığının payını yüzde 30 azaltacağız diye. Bu yanlış böyle bir şey olmamalı. Yüzde 30 karayollarının payını azaltacağız ifadesi, karayollarıyla ilgili en üst düzey yöneticinin kullanacağı cümle olmamalı. Karayoluyla ilgili gelişmeyi sağlayacağız demeli. Bunun yanında demir yolunun gelişmesi için destek olmalıyız."

Dinçşahin, Karayolları Kanunu'yla ilgili birçok nakliyecinin sorunu olduğunu belirterek, bunun çözülmesi gerektiğini söyledi. Ardından söz alan kooperatif yöneticileri ve kamyoncular, uluslararası taşımacılık yapan araçların dönüş sırasında yurt içinde taşımacılık yapmaları nedeniyle zor durumda kaldıklarını anlattı.

TOBB Ulaştırma ve Lojistik Meclis Başkanı ve UND Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Çetin Nuhoğlu da, uluslararası nakliyat sektörünün sorunlarını ve çözüm yollarını anlattı.

 


Sektör Haberleri hakkındaki diğer yazılar


İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 

 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım