Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
Ayağa kalk Sakarya!
Salı, 16 Haziran 2009

Sakaryasporumuzun  bugün yapılan Genel Kurulu'nda Kulübümüz Başkanlığına İsmail Gürses seçildi. Zaten tek adaylı seçimdi.

Seçime 188 üye katıldı. Yeni Başkan ve Yönetim kurulu, genel kurul üyelerinin oy çokluğu ile seçildi.

Eski Başkan Bülent Yılmaz, taraftarlarımıza verdiği sözü tutamamanın üzüntüsünü paylaşarak,  özür diledi.

Yeni Başkan İsmail Gürses ise ''Sakın üzülme Bülent Başkan, bu takımı siz değil,  bu şehirde yaşayan herkes düşürdü'' diye doğru bir tespitte bulundu.

Tabi ki bu düşüncesinde haklılık payı vardı. Çünkü; Sakaryamız bir futbol şehriydi ve Marmara bölgesinde gelir düzeyi, Türkiyemiz ortalamasının üzerinde olan, çiftçisi, sanayicisi, esnafı, işçisi ve memuru ile Büyük Şehir Belediyesi ünvanlı şehirler arasında yer alan 800.000 vatandaşımızın yaşadığı bir vilayet takımıydı.

Sakarya'mızdan Dünya çapında futbolcular, Ülke çapında teknik direktörler ve ulusal medyada ünlü yazarlar yetişmişlerdir. Türkiyemizde ''FUTBOL ŞEHRİ'' ünvanına sahip  olan  vilayet olarak anılmaktaydık.

Her türlü malzeme ve ortam mevcut iken TFF 2.Lige düşen Sakaryasporumuzun bu lige layık olmadığı Türk Futbol aleminde konuşulmaktadır. Fakat bu duruma düşmemizin bir çok nedenleri vardır.

Bu kadar malzemeye sahip yapıyı organize edecek bir LİDER maalesef bulamadık. Doğru zamanda, doğru insanı, doğru yere getiremedik. Profesyonel futbol dünyasında amatör başkan ve yöneticiler ile kaynaklarımız israf oldu. Sadece denetliyen bir yönetim ve yol gösteren başkan altında çalışacak profesyonellerin bulunduğu kurumsal yapıyı kurabilen bir kulüp olamadık.

Eğer,İsmail Gürses Başkanlığındaki yeni yönetim bu olumsuzluğu yaratan nedenleri ortadan kaldıramaz ise başarılı olma şansını yakalayamaz. Gerçi başarılı olma, bir şans işi değildir. Başarı; hedefler ve kuramların doğru stratejilere dayandırılmasıyla oluşur. 

İlk önce, futbol alemindeki Sakaryalılar bir araya  getirmeli, bu akil insanlardan fikirler alınarak, en az üç yıllık sürekliliği sağlayacak bir plan yapılmalıdır. Yıllardır, yeni yönetimler, yeni takımlar kurarak, sürekliliği sağlayamayan Sakaryasporumuz, hem  kaynaklarını heba etmiş, hem de başarılı olamamıştır.

Daha sonra şeffaflık sağlanmalı, her ay medya huzurunda gelir-gider tabloları açıklanmalıdır.

Daha sonra,  layık olmadığımız bu ligden bir an önce çıkacak kadroyu sahaya sürerek, kendi alt yapısından gelen futbolcularını da değerlendirerek, gönülden, parayı pulu düşünmeden oynayacak savaşan askerlerle dolu bir takım yaratılmalıdır. Bu planda Sakaryamızın bütün amatör kulüplerinin başkanlarıyla görüşülmeli, hepsinin Sakaryasporumuzun alt yapısı olarak kabul edildiği onlara deklare etmelidir, kazan/kazandır sistemi kurulmalı, birlikte insan kaynaklarının Sakaryasporumuz lehine kullanılması sağlanmalıdır.

Daha sonra, Sakaryaspor Sportif Yatırımlar A.Ş.'yi kurarak, özellikle yazın yıllık izine gelen gurbetçilerimizin satın alacağı Sakaryaspor armalı sıfır yaştan, yetmiş yaşa kadar hitap edebilecek ürünlerin satılacağı, Sakaryaspor Store mağazasının, Şehrimizin en merkezi yerinde faaliyete geçmesi sağlanmalıdır.

Markasını tescil ettirmiş Sakaryasporumuzun amblemini ve renklerini bedava kulananlar ile mücadele ederek haksız kazanç sağlayanları engellemelidir. Tüm taraftarlarımız, kulübümüzün hologramını taşımayan ürünleri satın almayarak, satanları kontrol ve şikayet ederek oto kontrolü sağlamalıdırlar.

Yeniden yapılanmanın sancıları çok olur. Kurumsallaşma ile ilgili çabalarımızda herkesin taşın altına elini sokmasını sağlayacak ortamın yaratılması için, mevcut üye sayımızın arttırılması gerekmektedir.İnşallah bir dahaki Genel Kurullarımız daha büyük mekanlarda binlerce üyesi olan kulüp yapısı ile yapılır.

Medyası; yapıcı eleştiriler sunan, sayfa doldurmak için yönetici resminin altına söylemediği sözleri yazıp, haber yapmayan bir yapıya kavuşmalıdır. Yönetenlerin de medyanın sesine kulak veren, yeri geldiğinde yapılan eleştirilerden beslenen bir düşünceye sahip olması gerekmektedir. Medyanın ve Sakaryaspor taraftarlarının anında doğru bilgilendirileceği basın sözcüsünün atanması ile bir çok istifamlar ortadan kaldırılmalıdır. Eğer bu süreci iyi yürütemezseniz sayfa doldurmak zorunda olan Medya'nın yazdıklarından rahatsız olan işadamı yöneticilerinizi kaybedersiniz.

Gayet olgun geçen ve geniş ilginin olduğu bir ortamda yapılan tek adaylı seçimde, Sakaryasporumuz bayrağı altında herkesi birleştirecek konuşmalar yapanların aynı samimiyet ile yeni seçilen Başkan ve Yönetimine sahip çıkacağı birliktelik inşallah sağlanır ve sağlanmalıdır.

Tüm Sakaryasporumuzu sevenler ''SAKARYASPORUMUZA HİZMET ETMEK İÇİN, YÖNETİCİ OLMAK ŞART DEĞİLDİR. '' düşüncesiyle hareket  etmeli, yeni seçilen Başkan ve yönetimine yardımcı olmalıdırlar. Peki bu nasıl sağlanır? Kulübümüze üye olarak, kombine kartlarını ve ürünlerimizi satın alarak, yani maddi katkı ile sağlanır.

Bu zor dönemi hep birlikte atlatacağımız temennilerimle, yeni Başkan ve Yönetimine başarılar diliyorum.

Yeşil Siyah Sevgilerimle,  


Bahattin Küçük hakkındaki diğer yazılar


İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 

 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım