Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
"İstediğim Performansı Sergileyemedim"
Pazartesi, 06 Temmuz 2009

Dünya Supersport Şampiyonası'nda mücadele eden Türk sporcu Kenan Sofuoğlu, motorunda yaşadığı sorun nedeniyle istediği performansı yakalayamadığını belirterek; "Şampiyonluk şansım çok fazla yok. Hedefim genel klasmanı üçüncü bitirmek." dedi.

Sakarya'nın Karasu ilçesinde belediyenin festival etkinlikleri kapsamında düzenlediği 'motor kros' yarışlarında kısa bir gösteri yapan 2007 Dünya Supersport Şampiyonu Sofuoğlu, yoğun ilgiyle karşılaştı. Hayranlarına imza dağıtan Sofuoğlu, yarışta birinci gelen babası İrfan Sofuoğlu'nun kupasını Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu'ndan aldı. İspiroğlu, Sofuoğlu'na başarılarından dolayı birde plaket verdi.
Dünya Supersport Şampiyonası'nın İngiltere Donington Park'ta gerçekleştirilen sezonun 9. yarışını 4. sırada tamamladığını anımsattı

Şampiyonaya bu yıl şampiyonluk hedefiyle başladığını kaydeden Sofuoğlu, motorunda yaşadığı sorun nedeniyle istediği performansı sergileyemediğini vurguladı. Genel klasmanda üçüncü sırada bulunduğunu ifade eden Sofuoğlu, şunları söyledi;

"Şampiyonaya başlarken kesinlikle hedefimiz dünya şampiyonluğuydu. Avustralya'daki ilk yarışımı kazandım. Ancak bu yılın başlarında motosikletimin setaplarıyla alakalı hiç beklemediğim bir sorun yaşadım. İstediğim performansı yakaladığımı söyleyemem. Çünkü genel klasmanda üçüncü durumdayım. Şampiyonluk şansım çok fazla yok. Bu saatten sonra çok fazla yarış kazanmaya çalışacağım. 14 yarışlık şampiyonada 5 yarış kaldı. Hedefim beş birincilik. Genel klasmanı üçüncü tamamlamak istiyorum."

- DÜNYA ŞAMPİYONLUĞUNU BİR KEZ DAHA TÜRKİYE'YE GETİRECEĞİM -

Motorundaki problemi çözmek için bir hafta sonra İtalya'ya gideceklerini anlatan Sofuoğlu, problemin çözülmesi durumunda kalan yarışlarda güzel dereceler ve birincilikler alabileceğini dile getirdi. 2010 yılı için hazırlıkların şimdiden yapıldığına dikkati çeken Sofuoğlu; "Motorumu hazırlarsak problemini çözersek büyük bir ihtimalle 2010 yılında şampiyonluğu Türkiye'ye getiririz." diye konuştu.

2009 yılında sezona başlarken herkese şampiyonluk sözü verdiğini hatırlatan Sofuoğlu, şunları ifade etti; "Motor sporlarında her şey size kalmıyor. Motosikletinizinde iyi olması gerekiyor. Bu yıl motosiklette büyük problem yaşadım. Şampiyon olamasamda ilk üçte bitirmek için elimden geleni yapacağım. Ama eninde sonunda dünya şampiyonluğunu bir kez daha Türkiye'ye getireceğim."

- VAZGEÇMEK GİBİ BİR NİYETİM YOK -

'İki ağabeyimde motosiklet kazasında öldü gibi konuşuluyor' diyen Sofuoğlu, bunun hoşuna gitmediğini belirtti. En büyük ağabeyi Bahattin'i yaya olarak karşıdan karşıya geçerken aracın çarpması sonucu kaybettiğini diğer ağabeyi Sinan'ı da motosiklet yarışında kaybettiğini söyleyen Sofuoğlu, "İki abimi kaybettim. Bunu yanlış anlatmadım kimseye. En büyük abimin vefatı trafik kazası karşıdan karşıya geçerken yaya haldeyken araba çarpmasından dolayı oldu. Motosiklet kazasında oldu gibi konuşuluyor. Bu benim hoşuma gitmiyor. Diğer abim motosiklet yarışlarında hayatını kaybetti. Ecelin nerede geleceğini kimse belirleyemez. Bizim yaptığımız spora herkes tehlikeli diyor. Bence trafikte araba kullanmak, motosiklet kullanmakta bir o kadar tehlikeli. Hayatın her yerinde riskler var. O risklerden korkan bir insan zaten dünya şampiyonu olmazdı. Benim açımdan bir sıkıntı yok. Ben yoluma devam edeceğim. Ailemde arkamda durduğu sürece yolumdan vazgeçmek gibi bir niyetim yok." şeklinde konuştu.


Spor hakkındaki diğer yazılar


İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım