Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
Polisim bunları hak etmiyor
Perşembe, 16 Temmuz 2009

Akyazı'da önce bir cinayet işlendi...

Arkasından bir cinayet daha işlendi...

Sonra belli çevreler, "Akyazı karışıyor. Burada neler oluyor" yaygarası yaptı.

Suni bir gerginlik yaşandı ilçede... İptal olan yerel seçim öncesinde yaşanan bu suni gerginlik, halkı da rahatsız etti.

Emniyet de bu huzursuzlukta boş durmadı.

Sakarya Emniyet Müdürlüğü, ilçeye Müdür Yardımcısı Mehmet Şahne yönetiminde çevik kuvvet takviye gönderdi. Huzur içinde yaşayan Akyazı halkı yine huzur içinde yaşamaya devam etti.

Seçim bitti...

İlçedeki herkesin 'Ohhh' dediği anda emniyet bir operasyon başlattı. İçinde milletvekili ve belediye başkanın akrabalarının da olduğu şüpheliler gözaltına alındı. Bazı basın kuruluşları, "Milletvekili ve başkanın yeğeni var" dedi.

Vekil Recep Yıldırım ile Başkan Yaşar Yazıcı, "Biz büyük bir aileyiz. Yeğenlerimiz olabilir. Eğer suçlularsa cezalarını çeksinler. Suçsuzlarsa hukuk gereğini yapar. Hukuk çerçevesinde devlet sonuna kadar gitsin" dedi.

Arkasından, "Emniyette köstebek var. Başkan ile vekil operasyonu çete mensuplarına sızdırdı" iddiası gündeme geldi. Yıldırım ile Yazıcı, "Bizi ve partimizi yıpratmaya çalışıyorlar. İddialar asılsız. Telefon konuşmaları çarpıtıldı" açıklamasını yaptı.

Arkasından "Emniyet Müdürü Faruk Ünsal ile Milletvekili Recep Yıldırım baş başa yemek yedi" iddiası belirdi.

Yıldırım, "Emniyette şüphelilere 'Baskı yapılıyor' ihbarı geldi. Ben de Emniyet Müdürü Faruk Ünsal ile Polis Evi'nde buluştum. Baskı olmadan hukuk çerçevesinde sonuna kadar gidin. Sonu nereye dayanıyorsa dayarsın, işin peşini bırakmayın. Ama baskı olmasın" dedi.

Operasyonla ilgili gündem bitti mi? Bitmedi!

Dün Yenihaber Gazetesi'nin, "Yıldırım'ın oğlu sınavsız girdiği Çevre ve Orman İl Müdürlüğü'nde ÇED Müdürlüğü'ne getirildi" iddiası gündeme geldi.

Yıldırım'dan cevap gecikmedi; "Oğlum Taha Yıldırım, Osman Pepe'nin Çevre ve Orman Bakanı olduğu dönemde bakanlıkta istisnai kadroyla çalışmaya başladı. Oğlum bir süre bakanlıkta çalıştıktan sonra, Sakarya Çevre ve Orman Müdürlüğü'ne tayin oldu. ÇED Müdürlüğü boşalınca da ÇED Müdürlüğü'nde görevlendirildi. Oğlum çevre mühendisi değil. Ancak oğlumdan önceki müdür de, işletme mezunuymuş" dedi.

Bugüne kadar yaşanan süreç üç aşağıya beş yukarı böyle... Bugün kim ne yazar veya ne açıklar bilmiyorum.

Ama artık yeter...

Eğer ortada bir suç ve suçlu varsa gereği bir an önce yapılsın. Cezasını çeksin. Bakın buraya iyi dikkat edin. Kimseyi kayırmıyorum. Kalkıp da 'Yine yalakalık yaptı' diye masal okumayın.

Ama suç ve suçlu yoksa teşkilatın bu kadar yıpratılması hiç de hoş değil. Sakarya Emniyet Müdürlüğü personeli sonuçta bu yazılan ve çizilenlerden olumsuz yönde etkileniyor. Morali bozulan polisin bize faydası olmayacağına göre, bu işe bir nokta koyulması gerektiğini düşünüyorum.

Olay zaten savcılığa intikal etti. Elinde belgesi olan ortaya koysun. Belgesi olmayan yargının işine karışmasın. 24 saat görev yapan polisim bunları hak etmiyor...

Kim çalıyor bu möööcükleri

Akyazı ve çevresinde belli ki birileri büyükbaşlara kafayı takmış. Önceki hafta 9 büyükbaş, arkasından bir büyükbaş, geçen pazar günü ise 24 cins büyükbaş hayvan çalındı.

Hayvan sahipleri perişan oldu.

Nasıl olmasın ki?

Çalınan bir cins büyükbaş hayvan 2 bin lira desek, 64 bin lira yapıyor.

İyi para...

Hırsızlar ellerini kollarını sallayarak geldikleri ilçede, büyükbaş hayvanları alıp gidiyor.

Belki ki büyükbaşları çalanlar şebeke olmuşlar. Çoban köpeklerini bile uyutup, ahırdaki hayvanları belli bir yere kadar yürütüp, ardından kamyona yükleyip gitmek ve bu hayvanları satıp veya kesip piyasaya dağıtmak olsa olsa şebekenin işidir...

İyi ama buna kim dur diyecek?

Hayvan üreticilerinin tedirginliğini kim giderecek?

Sakarya İl Jandarma Komutanlığı'ndan bu hayvan hırsızlarını bir an önce yakalayıp, adalete teslim etmelerini ve bölge halkının tedirginliğini gidermesini rica ediyorum.

Ana yüreği yanmasın

Çevreyolu'nda bu sıralar motosikletli gençler yarış yapıyor. Kuzey Terminali ile Şeker Fabrikası arasında yapılan yarışları gördükçe, içim parçalanıyor. Şehiriçi Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nden Çevreyolu'ndaki yarışlara engel olması için yardım istiyorum. Çünkü biliyorum ki bu yarışlar sonrasında yine anaların yüreği yanacak.


Hüseyin Cumalı hakkındaki diğer yazılar


İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 

 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım