Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
İzledikleri Filmle Sigarayı Bıraktılar
Salı, 06 Mayıs 2008

Sakarya’da bir okulda sigara içen öğrencilerin yüzde 50’si ‘izledikleri filmden etkilenerek’ sigarayı bıraktı.
Sakarya Serdivan Ticaret Meslek Lisesi’nde okuyan öğrenciler, uzmanlar tarafından hazırlanan ve sigaranın korkunç yüzünü anlatan filmin etkisinde kalarak büyük çoğunluğu sigara kullanmaktan vazgeçti.

 

Okul Müdürü Mithat Şahin, film ve öğrencilerin sigara ile ilgili çalışmalarının etkili olduğunu belirterek, okullarında sigara kullanan öğrencilerin sayısının yarı yarıya azaldığını söyledi. Eğitim gören 300 öğrencinin yüzde 20’sinin sigara kullandığının tespit edildiğini ifade eden Şahin, filmi izledikten sonra sigara içen öğrencilerin yüzde 50’sinin sigarayı bıraktığını kaydetti.

Sigara kullanan bir öğrencinin getirdiği, profesyonelce hazırlanmış, uzmanların görüşü yanı sıra, sigara bağımlılığı sonucu kolunu, bacağını kaybetmiş, hayatı kabusa dönmüş insan örneklerinin yer aldığı 1 saatlik filmin, öğrenciler üzerinde etkili olduğunu belirten Şahin “Filmi ben de gördüğümde çok etkilenmiştim. Bütün bedenin yanı sıra akciğerlerin simsiyah olmuş görüntüsü, bir akciğer ameliyatı ve damarların içler acısı durumu hepimizi etkiledi.” dedi.

Filmi getiren öğrencinin sigara içtiğini, filmi izledikten sonra bıraktığını ifade eden Şahin, şunları söyledi: “Kimliğinin açıklanmasını istemeyen öğrencimizin ‘Sigara içen arkadaşlar da bunu görsün, sigarayı bırakabilirler. Bunu okulda izletebilir miyiz’ teklifini değerlendirdik. Bir eğitimci olarak filmlerin öğrenciler üzerinde etkili olacağını biliyorduk. Birkaç uzmana da danıştık ve filmi izletmeye karar verdik. Önce birkaç sınıfta filmi öğrencilere izlettik. Etkisini izlemeye başladık. Bir süre sonra bazı öğrencilerin sigarayı bıraktığını tespit ettik. Daha sonra filmi tüm sınıflarda izletme kararı aldık. Yaklaşık 2 aydır filmi bütün sınıflara birkaç kez izlettik. Sonuçta sigara içen öğrencilerin yüzde 50’sinin sigarayı bıraktığını gördük. Filmi zaman zaman izlettirmeye devam edeceğiz.”

Öğrencilerin kötü alışkanlıklardan uzak durması için öncelikle bilinçlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Şahin, zaman zaman öğrencilerden uyuşturucu maddeler ve insan sağlığına zararları konusunda sunum hazırlamalarını istediklerini dile getirdi. Şahin, sunum hazırlarken bilinçlenen bazı öğrencilerin sigara gibi uyuşturucu maddeleri hiç kullanmadan uzak durduklarını sözlerine ekledi.

Genelde anne babalarından gizlice sigara içen öğrenciler filmi izledikten sonra sigarayı bıraktı. Öğrencilerden M.A. filmin etkisinde kalarak sigara kullanmaktan vazgeçtiğini belirterek, “Günde birkaç tane sigara içiyordum. Arkadaş telkiniyle sigaraya başladım. Uzun bir süredir de içiyordum. Filmi izledikten sonra bırakmaya karar verdim. Filmde beni en çok etkileyen şey, genç bir adamın sigara yüzünden zor nefes alması ve konuşmakta çok büyük güçlük çekmesiydi. İki bacağı kesilen adam da hafızamdan çıkmadı. Filmi izledikten sonra birkaç gün daha bir iki tane sigara içtim. Sigara içerken de o görüntüler aklıma geliyordu. Sonra sigarayı bıraktım. Şu an çok mutluyum.” diye konuştu.

Sigara için filmi izledikten sonra bırakan bir diğer öğrenci S.D. de “Beni akciğerlerin simsiyah hali ile damarların berbat durumu etkiledi. Kendim isteyerek bedenimin o hale gelmesini istemiyorum.” ifadelerini kullandı. H.Y. ise sigarayı bıraktıktan sonra kendisini daha iyi hissettiğini filmi izleten öğretmenlerine teşekkür etti.


Kültür Yaşam Haberleri hakkındaki diğer yazılar


İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 

 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım