Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
Dönülmez akşamın ufkundayız!
Cumartesi, 25 Temmuz 2009

Sakaryaspor'umuzda yaşanan gelişmeler, yeni sezon için hiç umut verici değil. Eğer acilen önlem alınamaz ise ligde çok kötü günler bizi bekliyor.

Sakaryaspor'umuzun görünen sorunları;

-Yönetim içindeki yetki karmaşası;
     -Öncelikle herkesin as başkan olarak ünvanlandırılması yanlışından bir an evvel vazgeçilmelidir.Yöneticiler birbirlerinin görev ve yetki alanlarına müdahale etmemelidir.
     -Basın sözcüsü şu anda kulübün transferlerini yapmaktadır. Futbol şube sorumluları ortalıkta gözükmemektedir.
     -Takımda denenmek üzere gönderilen futbolcular nedeniyle, mevcut futbolcuların sezon başı konsantrasyonları bozulmaktadır. Tam hazır olmadan hazırlık maçı oynamak zorunda kalan futbolcularımız, sakatlık sorunları yaşayabilecektir.
      -Transfer ettikleri futbolculara resmi imza attıramayan yönetim, eğer ihtilaflı dosyaları temizleyemez ise sahaya mevcut eski futbolcuları ile çıkacak, yeni lisans çıkaramayacağı futbolcular nedeniyle, hem anlaştığı futbolcular, hem de Sakaryaspor'umuz mağdur olacaktır. Bu nedenle hertürlü olumsuzluğun düşünülerek, eldeki Süper Gençlerden gelen ve geçen yıldan kalan futbolcularımızı sahaya sürülecekmiş gibi sezon başı hazırlıkları yapılmalı ve B planı olarak düşünülmelidir.
 
      -Yöneticiler TFF'deki ihtilaflı dosyaların çözümü için başlangıç sermayesi olarak gerekli parayı ceplerinden veya kredibilitelerini kullanarak bulmalıdırlar. Yeni seçildiklerinde bu kaynağı bulacaklarına olan inancımızı belirterek desteklemiş ve kendilerini ispat edebilmeleri için fırsat vermiştim. Fakat görüyorum ki yönetimin kendi içinde kaynak yaratacak, elini cebine atacak kimse yok.
 
-Taraftarlar ile ilişkiler;

      -Sakaryaspor'umuzun şampiyon olabilmesi için,

      -Organize olmuş, kendi arasında bölünmemiş güçlü taraftarlardan oluşan desteğe ihtiyacı var. Tribünlerden gelen kokular hoş değil.
      -Öncelikle, eskiden Sakaryaspor'lular Derneğinin yönetiminde yer alan eğitimli, vizyonlu, menfaatçi olmayan ekibin iş başına geçmesi gerekir.Dernekte oluşan yeni durum bu yıl tribünlerde bütünlüğün sağlanamıyacağına ve takıma ceza aldıracak olaylara gebe gibi gözüküyor.

      -TATANGALAR tribünü ismi ile anılan MARATON tribünü ile ilgili mevcut yönetimin aldığı karar uzlaşılarak uygulanmalıdır. Amacımız kulübümüzün gelirlerini arttırmak ise bu taraftarlarımıza anlatılmalı. Avrupada çekirdekçi olmayan taraftarlar kale arkasında oturtulur. Geçen sene Trabzonspor bu uygulamayı başlatarak 19.000 kombine sattı. Maraton tribünü stadımızın numaralı tribünü ile eş değer olan bir tribünüdür.Bu tribünde yapılacak yeni düzenleme ile maç hasılatlarının arttırılması mümkündür.

      - Genelde gelir durumu düşük olan, fakat Sakaryaspor'umuzu her şartlarda destekleyen cefakar taraftarlarımıza ayrılacak tribünün bilet fiyatı düşük tutulmalı, kendilerine gerekli pankart ve lojistik destek verilmelidir. Burada Sakaryaspor'umuzun menfaatleri ön plana alınarak yapılacak uzlaşmacı düzenleme tribünlere olumlu yansıyacaktır.

      -Duyumlar ve dedikodular ile ortaya çıkan yeni tribün düzenlemesi nedeniyle dolmuş şekilde hazırlık kampındaki maç'a giden taraftarlarımızın, kulüp Başkanına başka bir bahaneyle saldırıda bulunmasının altında bu neden yatmaktadır. Bu sorunun acilen çözümü gereklidir. Taraftarlarımızı yaşanan bu boşlukta yanlış yönlendirecek kişilere yol yakınken şimdiden engel olunmalıdır.

 -Transferler ve hazırlık kampı;

      - Sakaryaspor'umuzun marka isminden faydalanarak oynamak isteyen, daha önceleri takip edilmiş futbolcular transfer edilmeli, denenmek üzere, futbolcuların hazırlık kampına çağrılma olayına son verilmelidir. Artık teknik heyet ve mevcut futbolcular tüm konsantrasyonlarını sezon öncesi hazırlıklarına vererek lig'e hazırlanmalılardır.

      -Mevcut teknik heyetin daha önceden takip ettiği futbolcular var ise alınmalıdır. Eğer teknik heyetin elinde takip ettiği futbolcu listesi mevcut değil ise, elimizdeki gençlerimizi tanımaları ve alt yapımızdan çıkan futbolcularımız ile yola devam edileceklerin tespitine karar vermeleri daha doğru olacaktır.

      - Sakaryaspor'umuzun mevcut futbol şube sorumlularının tecrübelerine diyecek lafım yok ama, şimdiye kadar yapılan icraatleri mazilerine gölge düşürmektedir.

Netice olarak, sezon başı hazırlıklarımız maalesef ismi üzerine layık hazırlık kampı olmaktan uzak ve amaca uygun değildir.

Yukarıdaki sorunlar çözülmeden lig'e başlayacak Sakaryaspor'umuzun başarılı olma şansı hiç yoktur.

''Dönülmez Akşamın Ufkundayız, vakit çok geç'' olmamalıdır.

Yeşil Siyah Sevgilerimle,


Bahattin Küçük hakkındaki diğer yazılar


İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 

 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım