Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
Sakaryaspor'u anlatmak gerek
Cuma, 31 Temmuz 2009

Aman ha!

       Sakaryaspor'un ne olduğunu, ne kadar önemli ve büyük olduğunu anlatmaya gerek yok sanırım. Ancak yapılanlara bakılırsa birilerini bilgilendirmek gerektiğini düşünmüyor da değilim.

       Şampiyonluk beklentisi içindeki sporseverler yapılan transferler ve alınacağı açıklanan isimleri duyunca 'hadi canım sende' diyerek yüz çeviriyor.  Sanırım gerçekleştirilen transferler kimsenin hatrı kalmasın, aman kimseyi kırmayalım niyetiyle yapılıyor. Tıpkı hoca ve yönetici olarak görev verilenler gibi.

       Sakaryaspor şampiyonluk hedefliyor. Alınan isimler ya bitmiş, gündemden düşmüşler ya da kimsenin tanımadıkları. Bunun sebebi alışık olmadığımız ligden olabileceği gibi hatır gönül ilişkilerinden de olabilir.

        Bizler alışık olduğumuz gibi transferi düşünülen oyuncuyu sorguladığımızda bütün bilgilerini görmek istiyoruz nette. Ama durum şimdi öyle değil. Yabancılık çekiyoruz ortalıkta dolaşan isimlerin geçmişini sorgularken. Bizim eskilerden bahsetmiyorum. Onlar son baharlarını geçirmek için büyüdükleri şehre gelmiş olsalar gerek.

        Yapılan transferler tatmin edici olmayınca eleştirmek kolay. O zaman bekleyelim diyoruz. Ne kadar iyi niyetle beklememiz gerektiğine karar vermek ise başka bir sıkıntı.

        Oluşturulan yönetimin birçok sorunun üstesinden geleceğini düşünmek durumunda kalarak başlayacağız yeni sezona. Tüm iyi niyetimizle destek vererek. Ama yöneticiclerin işi ne kadar iyi niyetle götürdüklerini sorgulamak lazım. Nasıl olsa şehir ve kulüp bize mahkum mantığıyla hareket ederek ahbap çavuş ilişkisi ile transferler yapmaya devam edilirse olan yine Sakaryaspor'a olacak.

          Yönetimin kendi olanaklarıyla bu yükü kaldırmaları imkansız. Bu açık ve seçik ortada. Belediye başkanlarının yeterince destek olacaklarına da inanmıyorum. Çünkü onların tek derdi koltukları. Öyleyse şehirden destek bulunmak zorunda. Ama mevcut işleyişle bunun olması imkansız görünüyor.

          Yeni sezonda kaynaklar dar. Kombine satışları öyle binli rakamlarla telaffuz edilmeyecek. İddaa ve diğer gelirler geçmişe göre cüce olacak. Geçen sezon bile müşteri bulamayan saha içi reklam tabelaları bu sezon yine boş kalır. Bilet satışlarından elde edilecek gelir ancak turnike görevlilerinin masraflarına yeter. Hakem parası bile çoğu kez hazırdan ödenmek durumunda. Diğer maç giderleri mecburen cepten ödenecek.

           Öyleyse yöneticilerin daha isabetli işler yaparak sezona girmeleri gerek. Hatır gönül ilişkileri ile daha ilk haftada patlarız Allah korusun.Yapılan transferler ve gelecek planları ile ilgili yöneticilerin vardır elbet bildikleri demekten fazlasını söylemek bugün için erken. Bekleyeceğiz elbet.

            Hatır gönül işlerini bir kenara bırakıp hızla devam eden tesis inşaatına bakmak gerek. Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli sözünün eri bir başkan olarak tesisleri tamamlamak üzere! Helal olsun başkana! Ya diğer siyasetçiler gibi söz verip unutsa! Allah muhafaza adama neler yaparlardı. Oysa Dişli başkana verdiği sözü hatırlatmaya gerek bile yok.

          Yapılacak ilk yerel seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkanı seçilirse sözünü tutar Başkan Dişli. Bunu herkes bilmeli. Haaa partisi aday göstermez veya aday gösterir halk desteklemezse Sakaryaspor Alt Yapı Tesisleri'de kaderine küssün.  Başkan seçimlerden sonra ilk kazmanın vurulacağı sözünü verdi. Ama hangi seçim olduğunu söylemdi.

          Bu konuda yönetimin yapacağı ilk hamle kesinlikle tesisin girişine 'Süleyman Dişli Kum ve Çakıl Ocağı' tabelası asmak olmalı. Aksi takdirde usta bir siyasetçi adının olmadığı yere kazma vurur mu?

           Yönetim kimseyi kırmamak adına hatırlı kişilerin selamıylagelen herkese kapı açıyor. Bizler yönetimi kırmamak adına eleştirmiyoruz. Söz verenlere sözleri hatırlatılmıyor kırılmasınlardiye. Aman ha kimseyi kırmayalım derken takımı yerle bir etmeyelim.


Güven Hasbaş hakkındaki diğer yazılar


İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 

 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım