Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
Hedefi Doğru Belirlemek
Pazartesi, 17 Ağustos 2009

Sakaryaspor Kulüp Başkanı İsmail Gürses’in demeçlerini dinledikçe, insanın geleceğe umutla bakası geliyor. Fakat fiili uygulamalar ile başkanın söylemleri karşılaştırıldığında düşünceler yerini umutsuzluğa bırakıyor.  

Hikaye, Haziran ayındaki kongre öncesinde başladı.

İsmail Gürses’e göre; bu sene açık ara şampiyon olacak ve önümüzdeki sene de Bank Asya 1.Lig’i sallayıp gerçek yerimiz olan Süper Lig’e yükselecektik. Elde edilecek sportif başarılar yanında, kulübün borç yükü de sıfırlanacak ve kendi kendisini idame ettirecek bir yapı hayata geçirilecekti.

Geçmiş dönemlerden alışık olduğumuz üzere; görev devralındıktan sonra, etkili ve yetkili kurumların önderlerine yapılan destek turları tüm hızıyla gerçekleştirildi. Bu dönemde iddialı ve umut veren mesaj bombardımanı devam etti.

Derken; yönetim içindeki tablonun kamuoyuna yansıtıldığı gibi olmadığı görülmeye başlandı. Çatlak sesler, daha ilk günden yetki karmaşası, transfer komitesinde birbirinden habersiz icraatlar, güvenilen dağlara yağan karlar, Bülent Uygun’un öyle söylendiği gibi banko oynayacak 5 oyuncu sözünün gerçekleşmemesi, Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli’nin tıpkı Bülent Yılmaz ve ekibine gösterdiği tavrı tekrarlaması gibi gelişmeler sonrasında, başlangıçtaki “yüksek hedefler” Kaf Dağı’nın ardına kaçtı. 

Hoca konusundaki Yılmaz Vural ısrarını gerçeklerden bihaber olmaya ve ilk anın heyecanına bağlayıp geçtik. Sonrasında hem bütçeye uygun hem de bu mali yapı ile gündeme gelebilecek bir-iki isim içinden olabilecek mütevazı bir hoca ile anlaşma yapıldı. 

Kamp döneminin başlaması ile şehre verilen olumlu mesaj bombardımanı devam etse de; hazırlık maçlarını seyredip “bu takım bu işi başarır,bizi hedefe ulaştırır” diyen bir kişiye rastlamadık ne yazık ki.... 

Oysa İsmail Gürses’e göre; hem kurulacak kadro ile ligin tozunu attıracak, hem de kurumsallaşma adımlarını büyük büyük atacaktık. 

Bugün geldiğimiz nokta:

-Lisans çıkarmak için eski oyunculara ödenmesi gereken parayı denkleştirmeye çalışan bir başkan ve yönetim kurulu....

-Seyredenlerin tamamının bir türlü olumlu görüş belirtemediği derme-çatma bir takım kadrosu...

-Kongre sonrasında yaldızlı kelimelerle lanse edilen ancak 2 ayda isminden başka hiçbir icraatı görülmeyen “marketing kurulu”

-Gündeme son günlerde düşen ve ilerleyen günlerde çok baş ağrıtacağı görülen takım içi huzursuzluklar ve Özcan Kızıltan’ın otorite problemi...

-Tek ses çıkaramayan ve belli bir konsensüs ile karar alamadığı görülen yönetim kurulu

-Lig maçlarının başlamasına 10 gün kalmış olmasına rağmen hala satışa çıkarılamayan kombine biletler...

-Başlangıçta, çıtayı gerçeklerden kopuk olarak çok yüksek koyduğu için ve belirlenen hedefe ulaşmanın imkansızlığı gerçeğiyle yüzleşince motivasyonu kaybolmuş bir başkan.... 

Yönetim Sanatı’nda dikkat edilecek en önemli hususlardan biri; HEDEFLERİ DOĞRU BELİRLEMEKTİR. Belirlenen Hedefin gerçekleştirilmesi mümkün olmalıdır. Gerçeklerden uzak ve hayali hedefler ile yola çıkarsanız; acı gerçekler er geç karşınıza dikilir ve yüzünü gösterir. Belirlediğiniz hedefe ulaşamayacağınızı anladığınızda da, ister istemez motivasyonunuz ve direnciniz azalır. Sonrası karmaşa ortamı, ekip içerisinde birbirini suçlamalar ve çözülme olarak devam edip gider. 

Sayın İsmail Gürses’in çok yerinde tespiti ile: “Artık birtakım makamlardan gelecek desteğe bel bağlayıp planlama yapmak ve yola devam etmek mümkün değildir. Sakaryaspor kendi gelir kaynaklarını oluşturarak kişilere bağımlı olmaktan kurtulmalıdır.”

Başkanımız çok güzel konuşmakta, ancak konuştuklarını eyleme dökmekte zafiyet göstermektedir. Bunun da en büyük nedeni, daha yola çıkarken bazı gerçekleri hesaba katmamış olması ve bugün dahi bazı gerçekleri görmezden gelerek yola devam etme isteği ve çabasıdır. 

Eğer bu yönetim modeli ve tarzı sürdürülmeye devam ederse; liglerin başlaması ile birlikte alınacak birkaç başarısız sonuç, gerek teknik ekip bazında ve gerekse yönetim bazında çözülmeler yaşanmasına neden olacaktır. 

Bu nedenle; İsmail Gürses cicim aylarının bittiğini fark etmeli ve gerçeklere uygun bir yöneticilik örneği sergilemelidir. Yapılması gerekenler ise şunlardır: 

-Yönetim Kurulu acilen toplanarak eteklerdeki tüm taşlar dökülmelidir. Göreve geldiğine pişman olan, zoraki olarak görev almış olan ya da aldığı görevin karşılığını veremeyeceğini düşünen Yönetim Kurulu Üyeleri derhal görevlerini terk etmelidir. Sakaryaspor’un bugün yaşadığı zor şartlardan çıkması için, giydiği gömleğin ateşten bir gömlek olduğunu bilen ve bu gömleği giymeye gönüllü olacak inanmış insanlarla yola devam edilmelidir. 

-Yönetim Kurulu içinde var olan ve işin doğası olarak inkâr edilen çatlaklar giderildikten sonra; geride kalan ekip işinin hakkını verecek şekilde işbölümünü gerçekleştirmeli ve mesaisini harcamaya başlamalıdır. 

-Görev Dağılımı ile birlikte Başkan ve Yönetim Kurulu’muz; kısa-orta ve uzun vadeli GERÇEKÇİ HEDEFLERİNİ Kamuoyu ile paylaşmalı ve bu hedefleri belli bir takvime bağlamalıdır.

-Takvime bağlanan HEDEFLER için çaba harcanmalı, belirlenen sürenin sonunda HEDEF-GERÇEKLEŞME ANALİZİ yapılarak kamuoyu ile paylaşılmalıdır. Sıraya konulmuş ve gerçekleşme tarihi sonunda gerçekten ulaşıldığı görülen hedefler ile birlikte; şehrimizin tamamının Başkan ve Yönetim Kurulu’na olan inancı ve güveni artacak ve bir sinerji oluşturulabilecektir. 

Bugünkü tablo şudur: 

1-) Bağımsız Denetçilerce belirlenen rakamlara göre kulübümüzün 22 trilyon borcu vardır. Ancak bırakın borçların yapılandırılabilmesini; lisans çıkarmak için gerekli 800 bin lirayı bile denkleştiremiyoruz. 

2-) Kişilere bağımlı olmaktan çıkıp kendi gelirleri ile hayatını idame ettirecek bir yapı hayal ediyoruz ama iki hafta sonra ligler başlayacak, kombine biletlerden ses-seda çıkmadı. 

3-) Hedefimiz açık ara şampiyonluk ama takım bu ligde tutunabilir mi tereddüdümüz var. 

Tablo bu olunca, insanın ruhu daralıyor.....


Zeki Eşrefoğlu hakkındaki diğer yazılar


İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 

 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım