Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
Memur Zammı Hayal mi?
Perşembe, 20 Ağustos 2009

Hükümetle toplu görüşmeler yürüten sendikalar, önümüzdeki yıl 1,5 milyonu aşkın memura toplam 5,9 milyar TL zam verilmesini istiyor. Maliye Bakanlığı ise zam faturasını 3,5 milyar TL'de tutmaya çalışıyor.

Geçen yıl toplu görüşmelerin ardından Bakanlar Kurulu'nun uygun gördüğü zam kararıyla memura ilk 6 ay için yüzde 4, ikinci 6 ay için de yüzde 4,5 olmak üzere yıllık toplam yüzde 8,6 zam yapılmıştı. Ancak, bu genel zammın yanı sıra memura verilen denge tazminatı ve diğer ödemelerle memur maaşlarının bütçeye olan maliyetindeki artış yüzde 16,9'u buldu. Böylece memura yapılan her 1 puanlık zammın bütçeye yansıması 458 milyon TL olarak gerçekleşti.
Yapılan hesaplamalara göre bu yıl memura yapılacak her 1 puanlık ilave zammın faturası ise genel zam ve ilave ödemelerle birlikte yaklaşık 535 milyon TL olacak. Memur sendikaları yüzde 11 zam talep ediyor. Buna karşılık ekonomi yönetimindeki genel eğilim zammın enflasyon hedefi olan yüzde 6,5 ile sınırlı kalması yönünde.
Buna göre memurun talebinin karşılanması halinde ilave yük 5 milyar 885 milyon TL; zammın enflasyon hedefiyle sınırlı tutulması halinde ise 3 milyar 478 milyon TL olacak. Buna göre taraflar, görüşme masasında yaklaşık 2,4 milyarlık fark için pazarlık edecek.

YÜZDE 5,5 VERELİM
Memur maaşlarına yapılan zam, bütçe giderlerini hem maaş hem SGK primi olmak üzere iki yönlü yansıyor. 2010 bütçesi üzerinde çalışan ekonomi yönetimi, önümüzdeki yıl enflasyonun hedefin de altında kalacağı öngörüsüyle memura yıllık yüzde 5,5 civarında bir zam verilmesini; enflasyonun zam oranını aşması halinde de farkın ödenmesini istiyor.
Memur örgütleriyle hükümet arasında yürütülen ikinci tur toplu görüşmeler, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı başkanlığında Başbakanlık Merkez Bina'da dün yapıldı. Toplantıda, toplu görüşmelerin ilk turunda belirlenen gündem doğrultusunda kamuda farklı istihdam biçimleri ve özelleştirme uygulamalarının ardından yaşanan sorular değerlendirildi.
Bu kapsamda ilk olarak Kamu İşveren Kurulu ve memur sendikalarının temsilcilerince oluşturulan komisyonun hazırladığı rapor ele alındı. Daha sonra maddelerin müzakeresine geçildi. Zam oranları ise gündeme gelmedi. (Bugün)


Ulusal Haberler hakkındaki diğer yazılar


İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım