Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
SATSO, Burs Alacakları Kura ile Belirledi
Salı, 20 Ekim 2009

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'ndan (SATSO) 2009-2010 eğitim döneminde burs alacak 133 öğrenci noter huzurunda çekilen kura ile belirlendi.

Bu yıl SATSO'dan burs alabilmek için toplam bin 249 öğrenci talepte bulundu. Başvuru kriterlerine uyan 283 öğrenci evraklarını tamamlayarak başvurusunu gerçekleştirdi. 283 öğrenciden 133'ü ise noter huzurunda burs almak için çekilişe katılma hakkı kazandı.

Noter huzurunda, SATSO Başkanı Akgün Altuğ'un da katılımıyla gerçekleştirilen çekilişte burs alacak öğrenciler belirlendi.

Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, çekilişte yaptığı konuşmada, SATSO bünyesinde kurulan komisyonun bin 249 öğrencinin burs başvurusunu değerlendirdiğini belirtti. Altuğ, "Burs için adaylık şartı olarak SATSO üyelerinin referansının olması, öğrencilerinin ya da ailelerinin Sakarya'da ikamet ediyor olması, en az 4 yıllık lisans öğrencisi olmaları, maddi imkânsızlıklarının olması ve herhangi bir yerde ücretli olarak çalışmıyor olmaları şartını aradık. Burs kontenjanının yüzde 50'sini birinci sınıf, yüzde 30'unu ikinci sınıf, yüzde 15'ini üçüncü sınıf ve yüzde 5'ini 4. sınıf öğrencileri oluşturuyor.'' dedi.

Bin 249 başvurunun alındığını ve yüksekokul öğrencisi 68 aday ile gerekli koşulları taşımayan diğer adayların elendiğini kaydeden Altuğ, 283 öğrencinin kuraya katılma hakkı kazandığını ifade etti.

Özel koşulları bulunan 67 adayın kura kapsamı dışında tutularak burs almaya hak kazandırıldığını dile getiren Altuğ, "Öksüz ve maddi imkânı olmayan 27 öğrenciyi, üstün başarılı 30 öğrenciyi, daha önceki yıllarda ÖSS'de dereceyle giren 8 öğrenciyi, TOBB tarafından gönderilen ve SAÜ'de eğitim gören 2 Azeri öğrenciyi kura kapsamı dışında tuttuk. 200 öğrenciye aylık 200 lira burs vereceğiz. Odamız burs alacak öğrenciler için 180 bin liralık bütçe ayırdı." diye konuştu.


Kültür Yaşam Haberleri hakkındaki diğer yazılar


İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 

 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım