Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
MHP ve CHP'de milletvekili adaylığı yarışı
Perşembe, 03 Aralık 2009

Önümüzdeki seçimlerde Sakarya'dan 6 milletvekili seçilecek…
Bu da muhalefet partilerinden aday olanların iştahını biraz daha kabarttı…
MHP ve CHP'de adaylık bekleyenler artık ikinci sıraya da tav gibi…
Dün AKP'deki milletvekilliği yarışını yazdık, bugün MHP ve CHP'yi yazalım…
Önce MHP'den başlayalım.
MÜNİR KUTLUATA: 2002 seçimlerinde ikinci sıradan milletvekili adayı oldu. 2007 seçimlerinde ise birinci sıranın sahibi oldu. Son Büyük Kurultay'da önce MKYK üyesi oldu, sonra Genel Başkan Yardımcısı. Listenin birinci sırasına yerleşeceğine kesin gözüyle bakılıyor. Genel Merkez Ankara veya İstanbul'dan aday göstermezse MHP Sakarya birinci sıra Kutluata'nın.
ENVER TOÇOĞLU: MHP'li olalı daha 1 yıl bile olmadı ama Büyük Kurultay'da MKYK üyesi seçildi. Yerel seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak aldığı oy oranıyla ikinci sıranın favorisi gibi duruyor. Son anda herhangi bir partiye geçmezse ikinci sıranın sahibi olur.
MEHMET ERDOĞAN: İkinci sıra için Enver Toçoğlu ile yarışacak en önemli isim. Münir Kutluata birinci sıraya gelir, Enver Toçoğlu da ikinci sıraya gelirse, Erdoğan üçüncü sıraya yerleşebilir. Ancak bu sıralama kendisini kesmez. Eğer Kutluata başka bir şehre kayarsa Toçoğlu'nun ardından ikinci sırayı kabullenebilir.
KADİR BOY: Geçen seçimlerde İstanbul'dan aday olmuştu. Siyaseti de İstanbul'da yapacağını söylüyor ama Sakaryaspor yönetimine girmesi, seçimlerde Sakarya'ya gelebilir yorumlarına yol açıyor. Aslen Geyveli olan Kadir Boy Sakarya'da sevilen bir isim.
YÜKSEL AYANOĞLU: Bir dönem İl Başkanlığı yaptı. Teşkilatlarda, tabanda sevilen bir isim. Adapazarı Belediye Başkan adayı olarak iyi bir oy aldı. Bu da listeye girme şansını arttıran bir faktör olabilir.
OYA ARAPOĞLU: Geçen genel seçimlerde listenin bayan adayıydı. Yerel seçimlerde Sapanca Belediye Başkan adayı olarak çok iyi bir performans ortaya koydu. Listede ön sıralara bir bayan yerleştirilecekse bu isim Oya Arapoğlu olacaktır.
ALİ RIZA ACARTÜRK: MHP'nin Sakarya'daki temel dinamiklerinden biri. Ankara bağlantıları sağlam. Listede ön sıralarda yer alırsa partisine oy kazandırabilecek bir isim. MHP tabanı dışında da tanınan ve sevilen bir isim.
ZİHNİ AÇBA: Kendisinin her ne kadar bu yönde bir isteği duyulmamış olsa da yakın çevresi Zihni Açba'ya milletvekilliğini yakıştırıyor. Eski arkadaşları Genel Merkez'de önemli görevlerde. Zihni Açba listede ön sıralarda olursa kimse için sürpriz olmasın.
KENAN ÇATALBAŞ: 2007 seçimlerinde son sırasında olmasına rağmen liste için önemli bir itici güç oldu. Geçen seçimlerdeki performansı basamak atlayarak listeye girmesini sağlayabilir.
AYDOĞAN ARSLAN: İki dönem aday olduğu Serdivan'da belediye başkanlığını kıl payı kaçırdı. 2007'de milletvekilliği, 2009'da Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı oldu. Tekrar milletvekili adayı olmayı planlıyor.
CENGİZ ARSLAN: MHP'nin eski isimlerinden. Bir dönem BBP'ye gitse de gönlü hep MHP'deydi. En büyük hayali MHP Milletvekili olabilmek. Bunun için Ankara bağlantılarını güçlendirmeye bakıyor.
CHP'de de MHP'deki gibi milletvekili adaylığı ile ilgili kıyasıya bir yarış var…
Önümüzdeki günlerde başlayacak kongre sürecinde bu yarışın daha fazla belirginleşmesi bekleniyor.
Bakalım CHP'de kimlerin adı milletvekilliği için geçiyor.
VAHİT SERBES: Milletvekili olma arzusu ve çabaları öteden beri bilinir. Birkaç başarısız denemesinin ardından CHP İl Başkanı olarak milletvekilliğine yaklaşmış durumda. Son dönemde Genel Başkan Baykal'la ilişkilerini bir hayli ilerletti. Baykal'ı çiftliğinde ağırladı, oğlu Serhat Serbes'in peyzaj şirketi Baykal'ın villasının bahçe düzenlemesini yaptı.
CEM HATUNOĞLU: 2007 seçimlerinde TSK'daki parlak kariyerini bırakıp Genç Parti'den milletvekili adayı oldu. İzmir'de başlayan siyasi deneyimini 2009 seçimlerinde CHP'den Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak sürdürdü. Şimdi artık milletvekili olmak istediğini bilmeyen yok gibi. Kongre sürecinde İl Başkanlığı'na aday olmak istediği konuşuluyor. Böylece parti tabanıyla bir yakınlık kurmayı amaçladığı belirtiliyor.
KAMİL ÖZKAN: Uzun yıllar hep siyasetin içinde olan bir isim olarak gönlünde milletvekili adaylığı yattığı biliniyor. 2009 seçimlerinde Adapazarı Belediye Başkan adayı olan Kamil Özkan bu kez listenin ön sıralarından milletvekili adayı olmak istiyor.
İHSAN MAHMUTOĞLU: Geçen seçimde Adapazarı Belediye Başkanlığı için aday adayı oldu. Parti tabanında sevilen bir isim. Beklediği havayı yakalarsa milletvekilliğine aday olabilir.
SELÇUK GEDİKLİ: 2002 seçimlerinde milletvekilliği bin civarında bir oy farkla kaybetti. Şansını bir kez daha denemek istiyor.
NECMİ DEMİRCİ: 2007 seçimlerinde ikinci sıradan adaydı. İl Başkanlığı döneminde Ankara'da kurduğu dostluklarına güveniyor. O da şansını son bir kez deneyecek.
NECDET ÇAKAR: 2007'de Ankara hayaline çok az oy farkıyla ulaşamadı. Ancak lacivert takım elbiselerini hiç çıkartmadı. Halen Ankara hayali kuruyor.
ŞANLAN BAYHAN: Bugünlerde adı İl Başkanlığı için geçiyor. O'nun da hedefinin İl Başkanlığı olduğu konuşuluyor. CHP'de geniş bir kesim Bayhan'ın hakkının yendiğini düşünüyor.


Sezai Matur hakkındaki diğer yazılar


İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 

 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım