Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
TEKNİK HEYET UYARILMALI!
Pazar, 20 Aralık 2009

Sakaryaspor'umuz seri mağlubiyetler almaya devam etti ve sahasında Gebzespor'a 2-1 yenilerek haftayı puansız kapadı. Klasman gurubunda oynayacağımız maçlara dezavantajlı başlayacak olmamız nedeniyle, yeni hedefimiz kümede kalmak olacak gibi. Büyük ihtimal ile klasman gurubuna 10-13 puan geriden başlayacağımız gözükmektedir. Oynayacağımız 16 maçta bu farkı kapatacak imkanı bulacak kadronun takviyesi yönetime daha pahalıya mal olacaktır.

 
Bu nedenle zaten kıt olan mali imkanlarımızı olmayacak duaya amin dememek için küme düşmemek hedefli kadroyu kurmalı ve gençlerimizin de tecrübelerini arttıracak fazla maç oynamalarını sağlamalıyız.
 
Sakaryaspor'umuzun kazandığı maçlarda Mustafa Sevgi'nin attığı gollerin büyük katkısı olmuştu. Maalesef takımı sırtlayacak bu oyuncumuz bugün sahada varlık gösteremeyince diğer takım arkadaşları da sahada gezinince mağlubiyet kaçınılmaz oldu. Bugün takımın sahaya yerleşme düzeni, taktik anlayışı, rakibi durdurma, alan daraltma, ayağa pas oynama gibi futbolun ana taktik unsurlarını sahaya uygulayamamız nedenleriyle çok kötü futbol sergilememize neden oldu.
 
Teknik direktörümüz Engin Korukır sahada mücadele eden gençlerimizi yaptığı her hatada kenardan azarlamakta, oluşan bu baskı nedeniyle zaten tecrübesiz olan gençlerimiz sahada rahat olup yaratıcılıklarını ortaya koyamamaktadır. Ayrıca maçın hakemini etkilemek için yapılan itirazlar lehimize olacak pozisyonlarda bile hakemlerin düdük çalmalarını engellemektedir. Futbolcuların ve teknik heyetin oyuna konsantre olmaları gerekirken maçın hakemi ile korner, faul, taç pazarlığı yapmaları takımın oyununu olumsuz etkilemektedir.
 
Bu anlamda teknik heyetin panik yapmadan rakibin sahamızda oynayacağı boş alanları daraltarak ve orta saha ile forvetin yapacağı pres ile defansımızın işini kolaylaştırmalarını sağlayacak taktik anlayışla mücadele etmesini sağlamalıdır. Rakip kalemize o kadar rahat gelmekteydi ki, ilk yarı 4-0 olabilirdi. Aynı şekilde Sakaryaspor'umuz havanın rüzgarlı olmasına rağmen topu havadan oynama ve uzun toplar ile forvette çoğalamamasına rağmen ısrar etmesini anlamış değilim. Bu oyun anlayışı ile maçı kazanmamız mümkün değildi. Bloklar arasında kopukluk vardı. Forvetimiz ile defansımız arasındaki mesafe 50-60 metrelere çıkınca oluşan boş alanı rakip iyi kullandı, kendi hatalarımız ile rakibe fırsatlar yarattık. Kimin hangi mevkide oynadığı belli değildi.
 
Takımımız topu ileriye kısa paslar ile taşıyamıyor. Bunun en büyük nedeni defansımızdan topu alıp ileriye taşıyacak oyuncumuz sahada yoktu .Oysa ki futbolcumuz Kerem defansın önünde oynatılarak hem topu ileriye taşıması görevi verilir, hemde oyun kuruculuk görevinden faydalınılırdı.
 
Netice olarak teknik heyetin formda olmayışı, takımı doğru idare edemeyişi nedeniyle oynadığımız çok kötü futbol ile maçı kaybettik.
 
Klasman gurubuna aradaki farkın çok olduğu şekilde başlamak zorunda oluşumuz nedeniyle inşallah takımımıza olan ilgi azalmaz. Bu yılı böyle geçirecek olmamız iddiasız kalmamız moralleri bozmamalıdır.
 
Yönetim kurulumuz Cuma gecesi  Sakaryaspor Balosu'nu başarılı bir şekilde düzenlemiştir. Mali sorunlarımızı halledecek meblağa ulaşılması nedeniyle klasman gurubu öncesi transfer yapabilme imkanının ortaya çıkması, maalesef TFF'ye yapılan futbolcu ve teknik heyet alacaklarının artmasını sağlamıştır. Sanki birileri yönetimin problemleri çözdükce mutsuzluğu artmakta, TFF'ye baş vurmayıp bekleyenlerinde kulüpte para var, alacaklarınızı alın dedikodusu ile alacaklarını almak için TFF'ye başvurmaları sağlanmaktadır.
 
Sakaryamız'da başarısız olan yönetimlerin ayrıldıktan sonra kendisinden sonra gelen yönetime destek vermeyip aksine köstek olma düşünceleri nedeniyle olan Sakaryaspor'umuza olmaktadır. Sakaryaspor'umuzu kendi egolarına kullanmak isteyenler yüzünden bu günlere geldik. Bu gidişle kendilerine yar olmayan Sakaryaspor'umuz başkalarına da yar olmayacak ve tarihten silinme noktasına gelecektir. Bu nedenle herkes aklına başına alsın, Sakaryaspor'umuzun bu kötü durumdan kurtulması için elinden gelen yardımı ve katkıyı yapsın. Günün birinde yapılanlar ortaya çıktığında şehirde dolaşacak yüzleri kalmayacaktır.
 
Yeşil Siyah Sevgilerimle,

Bahattin Küçük hakkındaki diğer yazılar


İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 

 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım