Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
İstifa edin!
Cumartesi, 02 Ocak 2010

           Ligin başından bu yana sporun gündeminde saha, skor ve nelerin yapılacağından çok lisans krizi vardı. Kimse oynanan oyundan, sahadaki mücadeleden tam olarak bahsetmiyor hatta deyim yerindeyse alınan her başarısız sonuçta TFF’de ki dosya krizinden dolayı eleştiri yapmaktan imtina ediyordu.

           Rahmi Şengül’ün de içinde bulunduğu komite ulemaların keyfi olarak gönderdiği hain ilan ettiği oyuncularla anlaşarak bizleri transfer, gündemdeki oyuncuları eleştirmek ve daha da kötüsü ligin ikinci yarısında oynanacak maçların analizini yapmaya mecbur bıraktı. Buruşoğlu, Şengül ve Şeşen üçlüsü hain ilan edilen oyuncularla sorunu giderdi.

            Kimler gelecek, gelenlerin takıma katkısı ne olacak sorularıyla spor gündemini boğuşmak zorunda bıraktı. Oysa birileri Sabri Küçük ağabeyi ve çevresindekilere paye çıkaracaktı bu dosyalardan dolayı.

           Sakaryaspor’da daha öncede görev alan Rahmi Şengül, İsmail Gürses’in ikinci döneminde yedek üye olarak yönetici oldu. Para verecek maddi gücü olmayan Şengül’ün yönetime alınma nedeni sorunlu dosyaların çözümünde aktif rol almasıydı.

            Öncelikle işi bilmeyen, futboldan anlamayan, ikili ilişkileri ulemalar kadar iyi olmayan, hatta ve hatta Sabri Küçük ve ekibine mal edilmeye çalışılan dosyaları “bizler çözdük” deme cüretini gösteren ekibin istifa etmesi şart. Ekibe öncülüğü Rahmi Şengül’ün yapması da şart. Evet evet Şengül ve beraberindekiler derhal istifa etmeli.

             İşler iyiye gitmeye başlıyor birilerinin bundan pay alması şart.

             Sizlere tavsiyem ya çıkın “bu işleri biz değil ulemalar başardı. Onlar olmasa biz bu sorunu çözemezdik” diye açıklama yapın ya da istifa edin.

             “Ulemalar olmasaydı bu dosyalar zaten olmaz dı” dediğinizi duyar gibiyim.

             Ayıp ayıp. Size hiç yakışıyor mu böyle sözler. Siz nereden bileceksiniz; Menajerlik yetkisi alamamanın ne kadar acı olduğunu, Nereden bileceksiniz keyfi davranmanın dayanılmaz büyüklüğünü!

              Sıkıysa benzer hataları yapmaya yeltenin bakın sizi nasıl yerle bir ediyorlar. Ancak böylesine büyük hataları ulemalar yapar ve çevresindekiler hatalarını ört bas etmek için çaba sarf ederler. Zeytinyağı gibi üste çıkmalarını sağlar.

               Uzun lafın kısası başlık sadece bir şakaydı. Lisans krizinde emeği geçen herkese teşekkür ederim. Şimdi transfer komitesinin dikkatli adımlarla takımı güçlendirmesini beklemek ve yapının sağlıklı olması için katkı verme zamanı. 

Aman dikkat!
           Dosya krızi aşıldı. Ancak şimdilik. Muvafakatname veren oyunculardan zaman istendi sadece. Temmuz döneminde bu dosyalarla yeniden yüzleşeceğiz. Şimdi attırılacak imzalarda birkaç konuya dikkat edilmesi şart. Takıma kazandırılacak oyuncuların kesinlikle uzun vadeli düşünülmesi gerekmekte. Yapılacak sözleşmenin en az 1.5 yıllık olması şart. Bir anlamda gelecek sezonun kadrosu da düşünülmeli.

            Gündemdeki isimler ve attırılan ilk imzaya baktığımızda Temmuz düşünülmüyormuş gibi geliyor bana. Temmuz ayında sorunlu dosyası olan oyunculara gidecek yeni birilerini aramak yerine şimdiden yere sağlam basmak gerek.

             Başkan İsmail Gürses’in transfer politikası ile ilgili yaptığı açıklamanın gereksiz olduğunu düşünüyorum. Zira Gürses bize maç başı ücret alacak oyuncular gerek diyor. Oysa erken konuşmanın, peşin hükümlü olmanın bir anlamı yok. İşe yarayacak şartları çok iyi bir oyuncu çıkar ve söylediklerini unutman ya da tükürdüğünü yalaman gerekebilir.

             Sakaryaspor’un yarım devrelik düşünme gibi bir lüksü bulunmamakta. Gerekirse garanti para vereceği oyuncularıda kadrosunda bulundurması gerekebilir.

             Geçtiğimiz sezon menejerliğini şehirdeki bir isme vermedikleri için kadro dışı bırakılan oyuncular olduğunu biliyoruz. Bakıyoruz İsmail Gürses ile bir başka menajerin yakınlaşması söz konusu. Aynı sorunları yine yaşamamak adına başkan Gürses’e mesafeyi iyi ayarlayıp ayarlamadığını da sormak lazım. Allah korusun ikilinin hakkında dedikodu çıkar.

              Sakaryaspor’u yönetmeye talip olan insanların elbette söyledikleri sözlere attıkları adımlara dikkat etmeleri gerektiğini ben öğretecek değilim. Ama konu Sakaryaspor olunca uyarmak ve temkinli olmaya davet etmek hakkımdır diye düşündüm.

                    


Güven Hasbaş hakkındaki diğer yazılar


Yorumlar (1)
RSS Yorumlar
1. 07-01-2010 19:39
derdin ne?
Güven Hasbaş yine geçen seneki yönetim başta olmak üzere verip veriştirmiş. Güven kardeş hayırmısın sen. Geçen seneki yönetimin yaptıkları ortada değil mi? Ortada olan gerçekleri dile getirmek yerine neden eleştiri yolunu seçiyorsun. Borçsa evet çok borç bıraktılar ama Sakaryaspor'u şehre kazandırdılar...
Yazar Bu mail adresi spam botlara karşı korumalıdır, görebilmek için Javascript açık olmalıdır (Misafir)

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 

 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım