Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
Google Cep Telefonu Üretiyor!
Salı, 05 Ocak 2010

Bilişim sektörünün önde gelen firmalarından Google, kendi markasıyla cep telefonu üretmeye başlıyor. Nexus One, Google'ın mobil cihazlar için geliştirdiği Android işletim sistemini kullanacak. Google'ın web hizmetlerini temel alan Android, HTC, Samsung ve Motorola gibi cep telefonu üreticileri tarafından kullanılıyordu.

"Nexus One" internet üzerinden doğrudan müşterilere ulaşacak. Dokunmatik ekrana sahip olacak, dört cigabayt flash bellek ve 5 megapiksel dijital kamerayla gelecek. Nexus One'da Android'in 2,1 sürümü yüklü olacak. Nexus One, Apple'ın iPhone'unun yanı sıra BlackBerry ile de yarışacak.

Sektör uzmanları, Google'ın cep telefonu atağının yalnızca "smartphone" olarak tanımlanan gelişmiş cep telefonu üreticilerinden Apple'ı değil, Verizon ve Sprint gibi mobil hat sağlayıcılarını da hedef aldığına dikkat çekiyor.

Nexus One'ın fiyatı ne olacak?

Teknoloji sitelerinden gizmodo.com'da geçen hafta Google çevrelerine dayandırılarak verilen bir incelemede, Nexus One'ın T-Mobile USA'dan iki yıl sözleşmeyle 180 dolara, sözleşmesiz 530 dolara satılacağı belirtildi.

Bir başka teknoloji sitesi engadget.com ise Nexus One'ın android yüklü ilk akıllı cep telefonu G1'i üreten Tayvanlı firma HTC tarafından imal edileceğini kaydetti. işlemcinin bir cigahertz olması, ekranın ise 480x800 piksel büyüklüğünde olması bekleniyor. Nexus One'un bu yönüyle 320x480 piksel ekrana sahip iPhone'dan çok daha büyük bir ekrana sahip olması dikkat çekiyor.

Sektör uzmanları ise Google'ın cep telefonu sektörüne girişini, "mobil reklam piyasasında daha fazla pay edinme girişimi" olarak tanımlıyor. UBS analisti Brian Pitz, "Google'ın bu cihazlardan bir milyon adet satılmasını beklediğini sanmıyorum" dedi.

Opera başkanı görevinden ayrıldı

Bu arada internet tarayıcıları sektöründe Google'un rakiplerinden Opera yeniden yapılanıyor. Opera'nın kurucuları arasında yer alan ve 15 yıldır şirketin yönetim kurulu başkanlığını yürüten Jon von Tetzchner görevinden ayrıldı. Başkanlığa Dağıtım Müdürü Lars Boilesen getirildi. Opera yöneticilerinden Rolf Assev, gelişmelerin Opera'nın son aylarda açıkladığı zararla ilgisi bulunmadığını duyurdu.

Uzun yıllar Microsoft'un internet Explorer'ına alternatif olarak görülen Opera Mozilla Firefox, Google Chrome ve Apple'ın Safari'si karşısında tutunamamış, Pazar payı sürekli gerilemişti. 10 farklı ülkede 760'dan fazla çalışanı bulunan Norveç merkezli Opera şirketi, 2009 yılının üçüncü çeyreğinde 1,46 milyon euro zarar etmişti.


Dünya Haberleri hakkındaki diğer yazılar


İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım