Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
Et ve Balık'tan Kavurma Konservesi
Salı, 12 Ocak 2010

Et ve Balık Kurumu konserve kavurma üretimine başladı. Kurumun Sakarya Kombinası'nda Diyanet İşleri Başkanlığı, Kızılay ve Türk Hava Kurumu için ayda 600 bin kutu konserve üretiliyor.

Yaklaşık 12 yıl süreyle Özelleştirme kapsamında kalan ve 45 kombinası kapanan daha sonra Özelleştirme kapsamından çıkartılan Et Balık Kurumu kendini yenilemeyi sürdürüyor. Kurum Sakarya Kombinası'nda konserve kavurma üretimine başladı. Kurum, Sincan'daki kombinada ise mayıs ayından itibaren Akçaabat, İnegöl ve hamburger köftesi gibi şarküteri ürünleri üretecek. Kurum, Erzurum'da Ortadoğu'nun en büyük yeni kombinasını kurma çalışmalarını ise sürdürüyor.

Et ve Balık Kurumu Genel Müdürlüğü Sakarya Et Kombinası Müdürü Muharrem Uçar, Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, konserve üretimine iki ay önce başladıklarını belirterek, üretimin başarıyla sürdürüldüğünü söyledi.

Öncelikle Kurban Bayramı'nda kurbanlarını Et ve Balık Kurumu'nda kestiren Diyanet İşleri Başkanlığı, Kızılay ve Türk Hava Kurumu'na konserve üretimi gerçekleştirdiklerini ifade eden Uçar, "Saatte 4 bin kutu kapasite ile çalışıyoruz. Bu kurumlar için ayda yaklaşık 600 bin kutu konserve üretiyoruz. Burada üretilen konserveler doğal bir afet durumunda söz konusu kurumlar tarafından afetzedelere dağıtılıyor. Kavurma konserve yaptırmak isteyen herkese kapımız açık. Konserveleri Et Balık Kurumu güvenilirliğin yanı sıra hijyenik, sağlıklı bir ortamda üretiyoruz." diye konuştu.

Akçaabat, İnegöl Köfte ve Hamburger Üretecek

Bu arada kurum Sincan'daki kombinasında ise İnegöl, Akçaabat, hamburger köfteleri ve diğer şarküteri malzemelerini üreterek piyasada yerini almak istiyor. Önümüzdeki mayıs ayında üretime başlayacak olan Et ve Balık Kurumu, illerde satış mağazaları da açacak. Yaklaşık bir yıldır kamu kurumlarına ihalesiz et veren kurum, kombinaya gelen hiçbir hayvanı geri çevirmiyor. Uygulama ile son yıllarda gerileyen besiciliğin yeniden canlanması bekleniyor.


Sektör Haberleri hakkındaki diğer yazılar


İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım