Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
Tekel İşçileri Açlık Grevine Başladı
Çarşamba, 20 Ocak 2010

Tekel işçileri Başkent Ankara'daki eylemlerinin 36'ıncı gününde 3 günlük açlık grevine başladı. Beyaz elbise giyen 136 işçinin Türk İş binası içinde açlık grevine başladıkları, sadece şekerli su ve tuz ile beslendikleri bildirildi.

İşçilerin açlık grevinde 2. güne girdiği gece saatlerinde açlık grevi yapan işçilerden görüntü alınmasına izin verilmiyor. Diğer işçilerin de Türk İş binası önü ve çevresindeki bekleyişleri devam ediyor. İşçiler, geceyi sokakta geçirdi.

Tek Gıda İş Sendikası'na bağlı işçiler Ankara'daki eylemlerinin 36'ıncı gününde 3 günlük açlık grevi kararı aldı. Gönüllü 136 işçi dün öğleden sonra açlık grevine başladı. Doktor kontrolünde eylemlerine başlayan işçilerin herhangi bir rahatsızlığına karşı, dışarıda 2 ambulans hazır bekletiliyor. 136 işçi içeride açlık grevi yaparken diğer işçi ve yakınlarının ise dışarıdaki bekleyişleri devam ediyor. Soğuk ve yağışlı havaya aldırmayan işçiler, Türk İş genel merkez binası yanındaki bekleyişini sürdürüyor. Sokakta ateş yakarak ısınmaya çalışan işçiler, betona serdikleri karton üzerinde yanlarında getirdikleri battaniyeye sarılarak uyumaya çalışıyor.

Polis ekipleri de işçilerin bulunduğu bölgede güvenlik önlemi aldı. Çevredeki işyerlerinin de işçilere destek amacıyla fiyatlarında indirime gitmesi dikkat çekti.

Tek Gıda İş Sendikası Genel Sekreteri Mecit Amaç, Tekel işçilerinin sonuç alıncaya kadar eylemlerine devam edeceğini söyledi. Oturma eyleminin ardından yaptıkları referandumla açlık grevine başladıklarını belirten Amaç, insani olarak görmedikleri ölüm orucuna ise sıcak bakmadıklarını ifade ediyor.

136 işçinin Türk İş binası içerisindeki konferans salonunda açlık grevinde olduğunu belirten Amaç, "3 bin kadar işçimiz açlık grevi için gönüllü oldu. Ancak tabipler böyle bir açlık grevinin sağlık sorunları açısından sıkıntılar doğuracağını belirtmesinin ardından gönüllüler arasından seçme yaptık. Şu anda arkadaşlarımız açlık grevlerinin 2. gününe girdi. İlerleyen saatlerde sağlık sorunlarının ortaya çıkmasından endişe ediyoruz" dedi

"ÖLÜM ORUCU DÜŞÜNMÜYORUZ"

Eylemlerine sonuç alıncaya kadar devam edeceklerini belirten Macit Amaç, "Bize 15 gün sonra giderler diyenler yanılıyor" açıklamasında bulundu.

3 günlük açlık grevinin ardından ölüm orucu yapmayı düşünmediklerini belirten Amaç, "Biz işçilerimizin hayatını her şeyin üstünde tutuyoruz. Açlık grevinde bile ne gibi sağlık sorunlarının çıkacağını tahmin edemiyoruz. Ölüm orucunu insani bulmuyoruz. Bu yüzden ölüm orucu gündemimizde yok. Ancak bazı işçilerimiz, 'Bize önerilen 700 TL. Öldüğümüzde ailemize bin 500 TL aylık bağlanacak. Biz sağlığımızda eşimize çocuklarımıza verilen parayla bakamayacağız. En azından öldüğümüzde çoluğumuz çocuğumuz rahat eder diyor" diye konuştu.

4-C uygulamasını kesinlikle kabul etmediklerini belirten Tek Gıda İş Sendikası Genel Sekreteri Macit Amaç, Tekel işçilerinin başka bir kamu kurumuna nakilleri yapılana kadar eylemlerine devam edeceklerini sözlerini ekledi.


Ulusal Haberler hakkındaki diğer yazılar


İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım