Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
Ýlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaþam
Video Haber
Köþe Yazarlarý
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
Ýlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
Ýletiþim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 Ýlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ýn Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçýnýn. Ýntiharýnýn alý kaplan ile Bi alakasý. Bulunmamakt...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatlarý El Yakýyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazýda týcari taksý plakasý 110.000 tl pazarlýk sünnet...
Yorumu Oku

Vali Yardýmcýsý Ballý'yý hangi sözü yaktý
haber
yalan haberler yapmayýn o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atýn goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
Bir kurtuluþ öyküsü ve Engin Ýpekoðlu
Perembe, 25 Aralk 2008

Daha önce de Ýlker Yaðcýoðlu için bir þeyler yazmak gelmiþti içimden.Bunu çok arzu etmiþ, planlamýþ ama kýsacýk zaman içinde yazacak fýrsatý bir türlü yakalayamamýþtým. Þimdi ayný duygu ve düþüncelerle her yönüyle takdir ettiðim Engin Ýpekoðlu için yazmak ama bunu ertelemek istemiyorum..!
1985-86 sezonunda buna benzer bir ölüm-kalým savaþýný Engin'le birlikte yaþamýþtýk..!
Sakaryaspor; muhteþem kadrosuna raðmen lig'in ilk yarýsýný yanlýþ hatýrlamýyorsam 7 puanla ve son sýrada tamamlamýþtý. O günlerde Ýlker Yaðcýoðlu henüz genç takým oyuncusu olarak mücadele verirken, bugünün Teknik Direktörü Engin Ýpekoðlu takýmýn kalecisiydi. Sakaryaspor ayný sezonun ikinci yarýsýna inanýlmaz bir mücadele ile damga vurarak averajla Lig'den düþerken, kadrodaki oyuncularýn tamamý verdikleri mücadele ile Sakaryaspor tarihine kiþilikleri ve sporcu kimlikleri ile isimlerini yazdýrdýlar.
   Son Zonguldak maçýnýn ardýndan tüm futbolcularýn soyunma odasýnda göz yaþý döküþlerine bizzat tanýklýk ettim. Yine ayný hafta içerisinde ayný futbolcularýn '' bu takýmý nasýl düþürdüysek, öyle çýkaracaðýz.'' deyip, adeta karþýlýksýz sözleþmelere imza koyduklarýný da biliyorum. Sonra Baþkan Erkal Etçioðlu yönetimi ve sevgili hocam Necdet Niþ liderliðinde ve transferini bizzat benim yapmaktan her zaman gurur duyduðum (þu an Engin Ýpekoðlu'nun yardýmcýsý) kaleci Neþet'in de aramýza katýlmasý ile þampiyonluða yürüyüþümüzün destanýný yine ayný sporcular yazdýlar. Yaklaþýk 75 golü kalesinde gören Engin Ýpekoðlu o zaman da kendisine '' artýk iþin bitti..!'' diyenlerin karþýsýna '' hayýr ben bir yere gitmiyorum..'' diye dikiliþi hala hatýrýmdadýr..! Engin o günlerde'' bir yere gitmiyorum..'' dedi ama bir sezon sonraki inanýlmaz baþarýsý onu önce Beþiktaþ'a ve sonra milli takýma, kaleyi  paylaþtýðý þimdiki kader arkadaþý Neþet'i de Fenerbahçe kalesine ve spor tarihimize taþýdý. Þimdi bu ikili, adý Sakaryaspor tarihinde hep sevgi ve takdirle anýlan Erol Kolcu ile birlikte Sakaryaspor tarihinin yaþanan en büyük enkazlarýndan birini temizlemek için mücadele veriyorlar. Öncelikle haklarýný teslim etmek ve bu çocuklarýn Sakaryaspor'luluk ruhundan hiç ama hiç þüpheye düþmemek gerekiyor.Bu saatten sonra '' artýk hiçbir teknik adam bu takýmýn baþýna geçmeye cesaret edemez'' denilen noktada görevi kabul etmeleri kaynaðýný, yeþil-siyah formaya ve hiç þüphesiz Sakarya þehrine ve insanýna karþý duyduklarý sevgi ve baðlýlýktan almaktadýr.
Her üçü de Türk futbolu'nu ve futbolcusunu yakýndan tanýyan spor adamlarý olarak ellerini taþýn altýna birlikte sokmuþ ve Sakaryaspor için mücadeleden kaçýnmamýþlardýr.Bu örnek bir davranýþ olarak deðerlendirilmeli ve öyle hatýrlanmalýdýr. Yine bugün eleþtiri oklarýnýn hedefi haline getirilmek istenen yönetim kurulu içerisinde de, yýllardýr inanýlmaz mücadelelerine tanýklýk ettiðim insanlar bulunmaktadýr.
Neredeyse hiç hazýrlýksýz yakalandýklarý bir devir teslimden sonra üstlerine yýkýlan enkazýn vahametini kavrayan yönetimin, önceki gün kaybedilen maç sonrasý el ele tutuþarak vermeye çalýþtýðý mesaj; Engin Ýpekoðlu'nun yýllar önce söylediði '' ne olursa olsun buradayýz, bir yere gitmiyoruz..'' anlamýný çaðrýþtýrýyordu..
Sonuçta; er ya da geç yeni bir efsane yazmak için çalýþacaklarýndan kimsenin en küçük kuþkusunun bulunmamasý gerekir. Kaybeder ya da kazanýrýz ama biliriz ki bu çocuklar ellerinden gelenin en iyisini katýksýz bir sevgi ve baðlýlýkla yaparlar...
Ve hiç þüphesiz yine biliriz ki bugün yaþananlardan onlar sorumlu tutulamaz..!


Nedim Kurtiç hakkýndaki diðer yazýlar


lk Yorumu Siz Yazn
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Ltfen Yorumlarnz Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kiisel Szl Kelimeler Silinecektir.
Adnz:
E-Posta
Web Site
Balk:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Gvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazlan Yorumlar Hakknda E-Posta Araclyla Bilgilendirilmek stiyorum

Yazdr E-posta
 

 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım